donderdag 8 december 2011

Waarom liegt Maarten van Rossem?In de vara-uitzending van 'de wereld draait door', bij het onderdeel 'het gesprek' van 7 dec 2011 mag Maarten van Rossem, vanaf 5m55s, nog eens suggereren dat Dion Graus een sukkel is, die niet eens wist dat de abn-amro genationaliseerd was. Weer word het door de nos kapotgeknipte filmpje vertoont, en weer kan iedereen eens lachen om de (vermeende) stupiditeit van de pvv.

Want niets is minder waar: Naema 'ik ben geen symphatisant van de pvv, maar eerlijk is eerlijk' Tahir, dus een redelijk onverdachte bron, vermeld die waarheid wel.

Hier nog eens naast elkaar gezet wat de nos/vara als waarheid uitdragen, en hetgeen echt gezegd is. *

Waarom liegt Maarten van Rossem toch zo? Iedereen die het origineel ziet weet, dat Dion Graus heel goed wist dat de abn-amro genationaliseerd was. Waarom dan toch blijven volharden in de onwaarheid? Heeft van Rossem het origineel dan helemaal niet gezien? Weet hij niet beter? Maar waarom doet hij dan alsof hij een deskundige op het gebied is?

Maarten van Rossem heeft kennelijk erg veel last van een onoverkomelijk groot vooroordeel: hij 'weet' namelijk al op voorhand dat de pvv in- en inslecht en dom is, en ziet dan ook in werkelijk alles een bevestiging van dat vooroordeel, zonder zich nog verder ook maar een moment om de feiten te bekommeren.

Of hij liegt bewust. Dat zou ook kunnen.
Maar dat zou nog erger zijn...


* update Fri Dec 9, 14:50:
De uncut versie van het verhoor, met rond 12m30s het betreffende fragment.
Op 10m40s vraagt Graus nota bene: 'Hoe kijkt u nu aan tegen de nationalisatie dan, en dan met name natuurlijk de prijs, die de Nederlandse overheid er in eerste instantie voor heeft betaald'
Maar hoe kan Graus nou vragen stellen over een nationalisatie
waar hij volgens van Rossem niets vanaf weet?

7 opmerkingen:

 1. Domme Maarten had wel alle domme lachers, incl. Mathijs, op zijn hand, wát een vertoning! En dan besluiten met te zeggen dat politici wel de waarheid moet vertellen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niet erg als iemand onwaarheid spreekt als hij te dom is om dat zelf te beseffen.

  Maar aan zoiemand als intellectueel een podium te geven gaat te ver.

  Laten we ons vooral bij de feiten houden.

  Omdat door NOS manipulatie mensen bewust op het verkeerde been worden gezet en excuses en rectificaties achterwege blijven dienen strafrechtelijke maatregelen te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is meer dan dom. Het is in en in triest dat zo gemanipuleerd wordt onder het mom van persvrijheid dat wordt ingevuld met,,nieuws-gegevens,,naar eigen,,inzicht,,te openbaren.
  Deze leugenaar,en de mensen-omroepen die achter deze vertoningen staan hebben een vreemd gevoel van eigenwaarde die slechts destructief is en verboden-strafbaar zou moeten zijn.

  Wat dit manipuleren van gegevens als strafbaar zijn betreft moet het niet afhankelijk zijn of iemand aangifte doet,deze gegevens zijn in principe voldoende voor justitie om een strafzaak tegen deze leugenaars-volkverlakkers te beginnen.
  Echo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt mij een duidelijk geval van laster: met leugens proberen iemands geloofswaardigheid onderuit te halen.

  Als ik Graus was, zou ik van Rosem aanklagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij het ouder worden gaat de aftakeling aan niemand voorbij. Toch houden we ons zolang we leven nog graag staande,door te bogen op bekendheid,titel en het inschakelen van het mechanisme gewoonterecht.Daar komt ook Maarten van Rossum een heel eind mee.Zolang de gemiddelde nederlander kritiekloos naar de ander kijkt,vooral als die op de tv. komt zullen we voortdurend dit soort nonsens innemen,want katten in de media scoort hoog en zoals Prem Radakishun al zei, als je niet binnen 90 seconden commentaar kunt geven kom je er bij DWDD niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Domme Maarten had wel alle domme lachers, incl. Mathijs, op zijn hand, wát een vertoning!"

  Inderdaad. En Mathijs zat er nog niet eens, kun je nagaan!

  Over domheid gesproken....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verdomd zeg ..... de NOS spelt dit vuiler dan Berlusconi met al zijn media power!!!

  BeantwoordenVerwijderen